Bosna i Hercegovina     | 23.02.2018. 15:49 |

Izaslanstvo PSBiH u Skoplju na konferenciji o "moći" novca i procedura EU

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23.februara (FENA) - Predsjedatelj Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Predrag Kožul, zamjenik Salko Sokolović i predsjedateljica Povjerenstva za financije i proračun Doma naroda PSBiH Ljilja Zovko i zamjenik Sifet Podžić sudjelovat će na Interparlamentarnoj konferenciji pod nazivom „Moć novca: proračunske nadležnosti i procedure Europskog parlamenta“, koja će  26. veljače biti održana u Skoplju.

Na Konferenciji, koju Europski parlament organizira u suradnji s Parlamentom Republike Makedonije, razgovarat će se o ulozi Europskog parlamenta u usvajanju proračuna Europske unije, saopćeno je iz PSBiH.

Bit će riječi i o tome kako se postižu kompromisi između institucija EU u procesu usvajanja proračuna, kao i o određivanju nacrta proračuna od Europske komisije i ulozi Vijeća EU tijekom donošenja proračuna EU.

Planirano je da sudionici Konferencije razgovaraju i o višegodišnjem financijskom okviru i međuinstitucionalnim sporazumima koji se odnose na proračune, te o specijaliziranim uredima za proračun u nacionalnim parlamentima kao sredstvima pružanja ekspertize parlamentarcima.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Krišto: Budućnost naše regije ovisi primarno o našoj spremnosti da nastavimo suradnju

Softić i Pendeš na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice u Beču

Softić i Pendeš sutra na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice u Beču

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'