Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 11:35 |

Vajzović učestvovala na sastanku PSSEECP-a u Podgorici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Članica Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSSEECP) Hanka Vajzović učestvovala je na sastanku Opšteg odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku PSSEECP-a, koji je održan u Podgorici.

Na sastanku, čiji je domaćin bila Skupština Crne Gore i koji je okupio parlamentarce iz deset država članica SEECP-a, razgovaralo se o temi „Obrazovanje u regionu jugoistočne Evrope: trenutno stanje i perspektive“.

Učesnici sastanka osvrnuli su se u svojim izlaganjima na stanje obrazovanja u državama članicama SEECP-a, predstavili dobre prakse i ukazali na probleme s kojima se suočavaju kad je riječ o realizaciji politika u ovoj oblasti.

Ukazano je na značaj unapređenja sistema obrazovanja u zemljama SEECP-a, kao i na nužnost stalnog prilagođavanja tog sistema potrebama društva i tržišta rada.

Članovi Opšteg odbora za društveni razvoj, obrazovanje, istraživanje i nauku PSSEECP-a u Podgorici su usvojili Izvještaj i Rezoluciju o stanju i perspektivama obrazovanja u jugoistočnoj Evropi.

Oba dokumenta biće razmatrana i potvrđena na sjednici PSSEECP-a, koje će, u okviru slovenačkog predsjedavanja ovom regionalnom inicijativom, biti održano 13. i 14. aprila u Ljubljani, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Milanović: Opasno je što europska birokracija od BiH želi stvoriti građansku državu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo