Bosna i Hercegovina     | 26.02.2018. 11:38 |

Jerlagić: HDZBiH svojim stavovima generira krizu više od 20 godina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26, februara (FENA) - Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, morala bi reći građanima Bosne i Hercegovine šta je mislila kada je izjavila ''da će u Livnu samo trava biti zelena''. Morat će, također, objasniti građanima BiH šta ste u ratno vrijeme mislili pod tim, šta ste poručivali svim Bošnjacima koje ste u to vrijeme ostavljali bez radnog mjesta, navodi se u reagiranju Amera Jerlagića, predsjednika Stranke za BiH na njene izjave oko Izbornog zakona BiH.

U nastavku obraćanja predsjedavajućoj Krišto, on zaključuje da  je ona odjednom postala dobra ''samarićanka'' s tobožnjom "brigom za Bosnu i Hercegovinu, za sve njene narode i građane, a svi vrlo dobro znamo da se iza toga krije briga samo za Hrvate koji podržavaju ideje udruženja građana HNS i HDZBiH".

- Podsjećam Vas da je upravo HDZBiH protagonista mnogih štetnih odluka po Hrvate u BiH, od kojih su najveće gubitak Posavine i nebriga o Hrvatima u entitetu RS, majorizacija Hrvata iz Bosne od Hrvata iz zapadne Hercegovine nuđenjem rješenja tzv. HDZ-ovog Izbornog zakona  itd...  Još jednom Vam moram napomenuti da su Evropski sud za ljudska prava u Strazburu i međunarodne konvencije o ljudskim pravima i slobodama iznad svih lokalnih sudova u BiH i da upravo njihove odluke osiguravaju sigurnost i napredak BiH. O opstanku se ne morate brinuti. O opstanku se brinu patriote i građani Bosne i Hercegovine - ističe Jerlagić u saopćenju Stranke za BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana