Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 26.02.2018. 13:18 |

Cuderman u inspekciji uslova za EHF „Women's Trophy“ juniorki u Tuzli

FENA

TUZLA, 26. februara (FENA) – Alenka Cuderman, koordinatorica za razvoj ženskog rukometa u EHF-u, inače predratna rukometašica Jedinstva, doputovala je u Tuzlu gdje će danas i sutra s predstavnicima RSBiH i RSTK obaviti inspekciju uslova za organizaciju Ženskog trofeja za rukometašice rođene 2000. godine i mlađe (EHF „Women's Trophy“), koji će u dvorani Mejdan biti održan od 29. maja do 3. juna.

Njeni domaćini u Tuzli su Lejla Hairlahović, generalna tajnica RSBiH, Alija Hasić, predsjednik RSTK, te predstavnici Jedinstva AtlasRelaxa, tehničkog organizatora predstojećeg takmičenja.

Osim pregleda smještajnih kapaciteta za osam reprezentacija, Cuderman će sagledati i druge segmente organizacije turnira kao što su prevoz do dvorane Mejdan, ishrana, smještaj u svlačionicama, odigravanje utakmica i druge.

- Sutra imamo radni sastanak na kojem ćemo razraditi sve detalje bitne za organizaciju predstojećeg turnira, počev od tehničkih stvari do samog takmičenja. Osim naše zemlje, na turniru će učestvovati Azerbejdžan, Belgija, Kipar, Estonija, Velika Britanija, Luksemburg i Moldavija - izjavila je Hairlahović za Fenu.

Dodala je da turnir predstavlja dobru priliku za afirmaciju ženskog rukometa u BiH, koji je trenutno na nezavidnoj razini.

- Kada je odlučeno da nam dodijele organizaciju turnira EHF se rukovodio time da BiH ima nerazvijen ženski rukomet, želeći da nam pomogne da se pomaknemo s mrtve tačke. Ovo je svakako dobra prilika da se potakne razvoj ženskog rukometa u BiH, a na nama je da je iskoristimo što bolje - kazala je generalna tajnica RSBiH.

Pobjednik EHF „Women's Trophya“ plasirat će se na interkontinentalni trofej, odakle pobjednik ide direktno na SP.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'