Ekonomija     | 27.02.2018. 15:58 |

Ambasador Malezije posjetio Agenciju za certificiranje halal kvalitete BiH

FENA Saopćenje

TUZLA, 27. februara (FENA) - Ambasador Malezije Zakri Jaafar posjetio je u Tuzli Agenciju za certificiranje halal kvalitete BiH, a povod za posjetu je registracija Agencije kod nadležne državne institucije za pitanja halala u Maleziji JAKIM-a (Department of Islamic Development Malaysia).  

Ambasadoru Jaafaru i šefici ureda ambasade Malezije u BiH Wan Shafawati Wan Mustapha predstavljen je dosadašnji rad Agencije u oblasti halal certificiranja, te postignuti rezultati u svijetu halala među kojima je dobijanje međunarodne halal akreditacije od EIAC-a i registracija kod JAKIM-a Maleziji. Razgovarano je i o budućim projektima koje će Agencija realizirati, sa naglaskom na produbljivanje saradnje sa malezijskim halal institucijama.

Ambasador Malezije i predstavnici Agencije su posjetili Muftijstvo tuzlansko, gdje su se susreli sa muftijom tuzlanskim, Vahid-ef. Fazlovićem.

Organizirana je i posjeta kompaniji Menprom doo Tuzla, gdje se delegacija Ambasade Malezije susrela s menadžmentom kompanije. Prezentirani su postignuti rezultati i proizvodni program, nakon čega je ambasador obišao pogone gdje se uvjerio u kvalitete proizvoda kompanije Menprom, saopćeno je iz Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Organizirana edukacija auditora halal kvalitete

Formirana asocijacija halal certifikacijskih tijela svijeta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo