Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 27.02.2018. 16:24 |

U Tuzli obilježavanje Dana nezavisnosti BiH nizom prigodnih događaja

FENA

TUZLA, 27. februara (FENA) - Prvi mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u Tuzli će biti obilježen nizom događaja, na kojima će se još jednom podsjetiti na značaj ovog, jednog od najvećih državnih praznika.

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Tuzlanskog kantona odat će poštovanje i položiti cvijeće na kompleksu spomen-obilježja Slana banja u Tuzli: Partizanskom spomen groblju, spomeniku Zlatnim ljiljanima, spomeniku poginulim braniteljima Tuzle i BiH  1992. - 1995. godine, te mezarju/groblju civilnih žrtava.

Bit će održana i svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona u popodnevnim satima.

Pored predstavnika kantonalne vlasti, i predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Grada Tuzla također će odati poštovanje i položiti cvijeće na spomen-obilježjima na Slanoj banji i Tuzli.

Gradsko vijeće Tuzla upriličit će također svečanu sjednicu.

Uz to, Arhiv Tuzlanskog kantona i Društvo arhivskih zaposlenika TK, u saradnji s Osnovnom muzičkom školom Tuzla, Gimnazijom "Meša Selimović" i Behram-begovom medresom Tuzla obilježit će ovaj praznik.

Program obilježavanja u Arhivu TK uključuje historijski čas, prigodne recitale i dokumentarni film o referendumu.

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli bit će organizirana javna tribinu “Referendum za nezavisnost Republike Bosne i Hercegovine - 26 godina poslije”, u organizaciji Odsjeka za historiju ovog fakulteta, Arhiva TK, Društva arhivskih zaposlenika TK, Centra za modernu i savremenu historiju i Društva historičara TK. 

Također, u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti BiH na Filofofskom fakultetu UNTZ  bit će upriličeno i otvaranje izložbe "Obnova i priznanje nezavisnosti Bosne i Hercegovine na temeljima milenijskog kontinuiteta" u organizaciji Arhiva TK.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Konjic obilježio Dan nezavisnosti BiH

U Goraždu održana svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

U MC Srebrenica obilježen Dan nezavisnosti BiH - Podsjećanje na važnost zajedništva

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu