Sport     | 27.02.2018. 17:25 |

Zvijezde ruskog i balkanskog hokeja na 'All Star' duelu u Zetri

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. februara (FENA) - Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon dva odigrana kola na kvalifikacionom turniru za plasman na svjetsko prvenstvo treće divizije ima maksimalan učinak. 

Turnir se igra u Olimpijskoj dvorani Zetra, a izabranici Briana Jokata upisali su trijumfe protiv reprezentacija Kuvajta i Ujedinjenih Arapskih Emirata, s gol razlikom 14:2.

Danas je na zvaničnom turniru dan pauze, a takmičenje se nastavlja sutra. Međutim, večeras će Zetra ugostiti "All Star" utakmicu, a na led će izaći legende ruskog i balkanskog hokeja. Utakmica između Gazpromexport tima i United Balkan tima na rasporedu je večeras u 19 sati. 

U Sarajevo stiže čitava plejada vrhunskih ruskih hokejaša predvođena Alexanderom Medvedevom, direktorom ruske profesionalne lige KHL, saopćeno je iz Hokejaškog saveza BiH.

Među velikim zvijezdama ruskog hokeja koji će večeras izaći na led Zetre nalazi se i osvajač dvije bronze na svjetskim prvenstvima Alexander Kharitonov, zlatni sa svjetskog prvenstva 1993. godine Igor Varitsky, osvajač zlatne medalje i član ruske hokejaške Kuće slavnih Dmitri Frolov, baš kao i golman Maxim Mikhailovsky. 

Za United Balkan tim igrat će legendarni Drago Mlinarec, potom legende sarajevske Bosne selektor Brian Jokat i njegov pomoćnik Don Jamieson, Martin Prinat, Daniel Glumac, Nenad Kecojević i drugi.

Spektakl u dvorani Zetre, koja je 1984. godine svjedočila osvajanju zlatne medalje reprezentacije Sovjetskog Saveza, večeras je zagrantovan. Publici će se večeras predstaviti hokejaši kojima se divio čitav svijet i tako na najbolji način napraviti uvertiru za odlučujući meč bh. reprezentacije. 

Hokejaši Bosne i Hercegovine u srijedu u 20.30 sati igrat će ključnu utakmicu protiv reprezentacije Turkmenistana. Pobjednik tog duela ostvarit će plasman na svjetsko prvenstvo treće divizije koje će biti odigrano naredne godine.

Zbog toga je "Ledenim zmajevima" u srijedu potrebna velika podrška kako bi ostvarili historijsku pobjedu. Hokejaški savez je prepoznao važnost utakmice i odlučio dozvoliti besplatan ulaz  za žene i djecu do 12 godina.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U okviru obilježavanja 40 godina Olimpijskih igara u Sarajevu Svjetsko juniorsko prvenstvo u hokeju

Hokejaškom utakmicom najavljen završetak projekta 'Sarajevo Holiday Market'

Sarajevo domaćin prvog regionalnog ljetnog hokejaškog kampa (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom