Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 12:43 |

Ajnadžić predložio organizaciju taktičko pokazne vježbe spašavanja s visine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i predsjednik Udruženja Gorska služba spašavanja - stanica Sarajevo Dženadin Veladžić potpisali su ugovor o pravima i obavezama u vezi vršenja poslova zaštite i spašavanja s visina, u prirodi, na vodi i pod vodom.

Ovim ugovorom Udruženje GSS - stanica Sarajevo obavezalo se da će utvrditi personalnu formaciju Službe prema obavezi i obimu poslova te vršiti poslove is svoje nadležnosti, a Općina Centar će osigurati finansijska sredstava za nabavku sredstava i opreme, saopćeno je iz Općine Centar.

Kako je Veladžić naveo, GSS - stanica Sarajevo je volonterska Služba koja postoji više od 50 godina, a nedostaje im oprema za rad. Stanica ima više od 70 članova, od čega je 60 osposobljenih za spašavanje u svim uvjetima, dok na području ove općine djeluje njih 20.

Načelnik Ajnadžić predložio je da se u maju, u saradnji s Civilnom zaštitom, pripadnicima dobrovoljnih vatrogasnih društava Bjelave i Vratnik, Crvenim križom i Policijskom stanicom, organizira taktičko pokazna vježbu spašavanja s visine.

- Općina Centar će u skladu sa svojim mogućnostima pomoći nabavku opreme za pripadnike Gorske službe. Ono što mi tražimo je da budete na raspolaganju građanima u vrijeme kada im je potrebno - kazao je Ajnadžić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

GSS u Donjim Rujanima kod Livna pronašao beživotno tijelo 66-godišnjaka

Nestala starica pronađena mrtva na području Roškog polja pored Tomislavgrada

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana