Sport     | 28.02.2018. 13:55 |

Kazazić: Pružit ću svoj maksimum i dostojno predstaviti BiH

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Bosna i Hercegovina na predstojećim Paraolimpijskim zimskim  igrama, od 9. do 18. marta u Pyeongchangu, imat će jednu predstavnicu - alpsku skijašicu Ilmu Kazazić.

Devetnaestogodišnja Sarajka u Južnu Koreju putuje s ispunjenom paraolimpijskom normom, a nastupit će u disciplinama slalom i veleslalom, u kategoriji inalitditeta LV3. 

Delegacija BiH ukupno će brojati četiri člana. Pored Ilme Kazazić u timu će još biti njen trener Leon Svetlin, ljekar Mirsad Muftić, te generalni sekretar POKBiH u ulozi šefa misije Osman Hadžić. 

Po riječima bh. paraolimpijke, iza nje su teške i zahtjevne pripreme za ovako prestižno takmičenje.

- Pružit ću svoj maksimum kao bih ostvarila što bolji rezultat i osvojila neko pristojno mjesto za BiH. Do sada na svim velikim takmičenjima, kao i onim nižeg ranga, nisam osjaćela pritisak i bez ikakvih problema sam se nosila s tim. Nadam se da će tako biti i na ovom velikom događaju i da ću dostojno predstavljati BiH - kazala je Kazazić.

Trener bh. paraolimpijke Leon Svetlin izrazio je zahvalnost Paraolimpijskom komitetu BiH na podršci u relizaciji zahjevnog paraolimpijskog ciklusa. 

- Cilj nam je bio da na Paraolimpijske igre odemo sa što većim brojem takmičara, ali s obzirom na to da su se kriteriji pooštrili prihvaćeni su isključivo takmičari s ispunjenom paraolimpijskom normom, koju je jedino ostvarila Ilma Kazazić. Nadam se da ćemo u Južnoj Koreji uspjeti napraviti očekivani rezultat. Dobru formu Ilma je pokazala je na posljednjim utrkama Evropskog kupa u Holandiji i Austriji i realno možemo očekivati plasman među 10 takmičarki svijeta. Nadam se da, ukoliko ne izostane podrška u narednim godinama, taj rezultat može biti i na najvišem nivou i biti među najboljim - kazao je Svetlin.

Na Igrama će učestvovati 550 sportista iz 42 zemlje. 

Paraolimpijski tim BiH u Južnu Koreju putuje 6. marta. Dva dana kasnije u Paraolimpijskom selu bit će podignuta zastava BiH.

Ceremonija otavranja igara na programu je 9. marta, a zatvaranja 18. marta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Kazazić otputovala na Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju

Završene Zimske paraolimpijske igre, Kazazić donosi još jedan zapažen rezultat

Kazazić 15. u veleslalomu na Paraolimpijadi u PyeongChangu

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije