Bosna i Hercegovina     | 28.02.2018. 17:50 |

Izetbegović: 1. mart zauzima posebno mjesto u kalendaru bitnih datuma za BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je svim građanima BiH 1. mart -Dan nezavisnosti BiH.

- Dan nezavisnosti, 1. mart, zauzima posebno mjesto u kalendaru bitnih datuma u historiji Bosne i Hercegovine. Na taj dan, prije 26 godina, građani Bosne i Hercegovine odredili su sudbinski put svoje domovine i njenu budućnost. Ljudi ove zemlje, njih 64 posto iz svih etničkih i vjerskih zajednica, hrabro i dostojanstveno su glasali na referendumu za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda, Bošnjaka, Srba i Hrvata, kao i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive - kaže se u čestitki. 

Izetbegović ističe da BiH ne bi bilo, niti bismo danas obilježavali ovaj značajni svečani dan, da najčasniji, najhrabriji i najbolji bosanski sinovi nisu odbranili ovu zemlju od agresije koja je uslijedila.

- Oni nisu branili samo naše gradove i sela, oni su dosljedno branili i odbranili suštinske civilizacijske vrijednosti savremenog svijeta. Zato ih nikad ne smijemo zaboraviti - poručio je član Predsjedništva BiH. 

Navodi da je budućnost naše države u integraciji, povezivanju, razumijevanju i zajedničkom nastojanju da generacijama koje dolaze ostavimo stabilan okvir za napredak, za izgradnju tolerantnog društva utemeljenog na evropskim vrijednostima i standardima, u kojem će dijalog i uzajamno uvažavanje biti temelj boljitka za sve. 

- To je naš dug prema prošlim, sadašnjim i budućim generacijama. Svim građanima Bosne i Hercegovine od srca čestitam Dan nezavisnosti - zaključeno je u čestitki. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'