Bosna i Hercegovina     | 01.03.2018. 12:39 |

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić čestitao Dan nezavisnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. marta (FENA) - Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić uputio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i svim građanima BiH čestitku povodom 1. marta – Dana nezavisnosti BiH.

 - Današnji datum obilježavamo kao dan historijske odluke svih građana BiH, koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu prije 26 godina odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država građana i ravnopravnih Srba, Muslimana, Hrvata i pripadnika drugih naroda bude nezavisna i suverena država.

Uz 25. novembar i ZAVNOBiH, 1.mart i referendum koji je održan 1992. godine, ostat će trajno upisan u historiji BiH, kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana.

Ideali slobode, jednakosti i bratstva, koji su vodili i vezivali građane BiH kroz burnu historiju ove zemlje, nikada nisu napustili njene ljude. Obaveza svih nas je da istrajemo u građenju zemlje koja će biti uređena na ovim načelima. Bez obzira šta ko o tome govorio, svi mi u BiH nemamo drugu domovinu. Ovo je država svih nas i u njoj ima mjesta za sve nas i moramo je urediti po mjeri svih nas.

Zato Vam čestitam ovaj praznik sa željom da vrijeme koje dolazi bude obilježeno istinskim progresom svih građana BiH, jer oni to zaslužuju - navodi se u čestitki predsjednika SDP-a BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana