Bosna i Hercegovina

Djeca iz Srebrenice prvi put obilježila 1.mart - Dan nezavisnosti BiH

Tekst: Kadira Šakić, Foto/Fena

SREBRENICA, 1. marta (FENA) - U Kulturnom centru u Srebrenici danas je održana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH. Program su pripremala djeca iz Srebrenice, uzrasta od 4 do 16 godina. 

Jedna od organizatora je Meliha Herić profesorica bosanskog jezika, koja je u izjavi Feni kazala da su publici priredili bogat sadržaj povodom Dana nezavisnosti BiH.

- Na priredbi smo iznijeli historijske činjenice o nezavisnosti BiH. Nadam se da ćemo sve značajne datume obilježavati u Srebrenici, te da će Srebrenica biti grad kao i ostali gradovi u BiH – kazala je Herić.

Herić je istakla zahvalnost roditeljima, bošnjačkim predstavnicima lokalne vlasti i nevladinoj organizaciji EMMAUS.

Akademiji su prisustvovali: potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić, predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Alija Tabaković, zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković, zamjenik načelnika Općine Bratunac Salih Dubičić, predstavnice Udruženja majke Srebrenice te mnogobrojni građani Srebrenice.

Povodom Dana nezavisnosti BiH, večeras će u sali Prve osnovne škole Srebrenica biti odigrana revijalna odbojkaška utakmica između SZA "Mikasa" i ŽOK "Bratunac".

Najavljeno je također osnivanje sportske zdravstvene akademije  "Mikasa".

(FENA) E.F.