Sport     | 01.03.2018. 19:55 |

Bijeli brijeg i dalje neosvojiv, Zrinjski i dalje u borbi za 'final four' ABA 2

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 1. ožujka (FENA) - Košarkaši Zrinjskog svladali su na svom parketu momčad Vršca rezultatom 88:73 u susretu 18. kola regionalne ABA 2 lige, upisavši tako važnu pobjedu u borbi za jedno od četiri prva mjesta koje vodi na završni turnir.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena u kojemu su gosti bili nešto bolji protivnik, Zrinjski je utakmicu prelomio u trećoj četvrtini. U toj dionici „Plemići“ su zaostatak od tri poena s poluvremena pretvorili u prednost od 11 poena.

U posljednjih deset minuta igre domaći košarkaši još su malo povećali svoju prednost te su na kraju slavili s 15 poena viška, što bi se moglo pokazati važnim u raspletu sezone s obzirom da je Zrinjski sada boji od Vršca u međusobnom ogledu (Vršac je prvu utakmicu dobio s prednošću od osam poena).

Aleksandar Sokolović s 20 poena predvodio je Zrinjski do devetog domaćeg trijumfa u isto toliko domaćih utakmica, a Marko Ramljak u pobjedu je ugradio 18 poena. Kod gostiju najraspoloženiji je bio Miroslav Pašajlić s 18 poena.

Četiri kola prije kraja ligaškog dijela sezone u ABA 2 ligi prvi je Borac Čačak s omjerom pobjeda i poraza 12-5, slovenski predstavnici Krka i Primorska imaju po 12 pobjeda i 6 poraza, dok su Zrinjski i Vršac na omjeru 11-7.

Točno za sedam dana Zrinjski ima priliku napraviti još jedan veliki korak ka „final fouru“, ako na svom parketu pobijedi Primorsku.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'