Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 10:46 |

Petlja Šićki Brod kod Tuzle i dalje blokirana

FENA

TUZLA, 2. marta (FENA) – Demoilisani borci iz više općina Tuzlanskog kantona treći dan drže u blokadi petlju Šićki Brod, odnosno, raskrsnicu prema Sarajevu, Doboju i Orašju.

Policija vozila upućuje alternativnim pravcima. Nema kilometarskih kolona vozila kao prethodnih dana.

Broj prosvjednika smanjio se tokom noći, a i dalje insistiraju na tri zahtjeva vezana za borački dodatak, uvid u registar boraca, te prestanak financiranja iz budžeta oko 1.600 raznih boračkih udruženja.

I dalje traže da ih posjeti federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Jutros je vanredno zasjedala Vlada TK i saopćeno je da nijedan zahtjev bivših boraca nije usmjeren prema kantonalnim vlastima. S tim u vezi, Vlada TK uputila je poziv federalnom premijeru Fadilu Novaliću i ministru Bukvareviću da u što kraćem roku posjete demobilisane borce na petlji Šićki Brod, razgovaraju s njima i objasne im realne mogućnosti za njihovo ispunjenje.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Za pripadnike braniteljske populacije u Kantonu Sarajevo i ove godine osigurano 2.000 paketa

Rumunski farmeri blokirali prijelaz na rumunsko-ukrajinskoj granici

Ukrajina radi na deblokadi svojih izvoznih puteva preko Poljske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'