Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 12:17 |

Čordaš: Izgradnja 80 stambenih objekata za izbjegle iz Hrvatske

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 2.marta (FENA) – Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske (RS) Davor Čordaš razgovarao je sa predsjednikom Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikolom Puzigaćom o problemima i teškom položaju izbjeglih iz Hrvatske, kao i o mogućnostima pomoći i podrške ovoj kategoriji stanovništva.

Čordaš je najavio da će Ministarstvo, kao i do sada, kroz realizaciju zajedničkih projekata i redovnog Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica, nastojati rješavati prije svega stambena pitanja ovih ljudi.

-Samo kroz Regionalni program stambenog zbrinjavanja (RSP) u RS-u je do sada kroz Potprojekte BH1 i BH2 izgrađeno 30 kuća i uručeno 20 paketa građevinskog materijala, dok će se u okviru Potprojekata BH3 i BH5 tokom 2018. i 2019. godine, izgraditi još 30 stanova i 50 kuća za izbjegle iz Hrvatske, saopćeno je danas iz entitetskog Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

Puzigaća je zahvalio Čordašu za podršku koju je Ministarstvo pružilo u prethodnom periodu te izrazio nadu da će se nastaviti uspješna saradnja kako bi se u što većoj mjeri poboljšao status ove kategorije stanovništva.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!