Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 15:50 |

Od 1. marta povećane cijene autobuskih karata Centrotransa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) – Zbog usvajanja Zakona o akcizama na naftu, naftne derivate i lož ulje, kako je već ranije najavljeno, kompanija Centrotrans Eurolines je od 1. marta ove godine počela sa primjenom novih cijena na linijama unutar BiH, a koje su uvećane za 5 do 10 posto.

Naime, usvajanjem navedenog Zakona o akcizama došlo je do značajnog povećanja troškova (cijena nafte, guma, rezervnih dijelova itd.) koji bitno utječu na ukupno poslovanje.

Iz Centrotransa su, kako je saopćeno, očekivali da će Ustavni sud BiH, na apelaciju određenog broja državnih zastupnika, poništiti navedenu odluku o uvođenja akciza.

Također su putem udruženja prijevoznika apelirali na općinske, gradske i kantonalne vlasti da, u cilju zaštite standarda najugroženijeg djela stanovništva subvencioniraju troškove akciza, ali da nije bilo pozitivnih reakcija.

Stoga je kompletan teret uvođenja dodatnih akciza i povećanje ostalih troškova pao na teret prijevoznih kompanija koje pružaju usluge prijevoza putnika u gradsko-prigradskom, međugradskom i međunarodnom saobraćaju.

Stoga je Uprava Centrotransa donijela odluku o korekciji, odnosno povećanju cijena usluga prijevoza. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Centrotrans - Prodaja kupona i dopuna elektronskih kartica od 1. aprila

Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH 2.630 KM po kvadratu

Cijene nafte porasle drugi uzastopni dan

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom