Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 17:41 |

Poslovodstvo i uposlenici BHRT-a osuđuju napad i prijetnje uposlenicima BHT1

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. marta (FENA) - Poslovodstvo i uposlenici BHRT-a najoštrije osuđuju napad i prijetnje uposlenicima BHT1 tijekom praćenja prosvjeda razvojačenih branitelja u Tuzli, odnosno blokade Šićke petlje.

- To se prvi put desilo 28. 2. našem kolegi Marku Divkoviću, a sutradan i našoj novinarki Mireli Bektić. Ni danas nije dozvoljen pristup našoj novinarskoj ekipi mjestu okupljanja bivših branitelja. Bez obzira na sve, oni su profesionalno obavili svoj posao i redovito putem programa BHT1 izvještavali o prosvjedima u Tuzli.

BHRT će poduzeti sve, zakonom dozvoljene mjere, da zaštiti dostojanstvo i sigurnost svojih novinara, a od nadležnih službi tražimo istragu i kažnjavanje tih slučajeva fizičkog i verbalnog napada na novinare na radnom zadatku. Neprihvatljivo je da u traženju svojih prava, razvojačeni branitelji onemogućavaju prava novinara BHT1. Od predstavnika braniteljskih udruga i organizatora prosvjeda u Tuzli zahtijevamo ispriku kolegama zbog napada. Ostajemo istrajni u službi javnosti i svoj posao želimo nastaviti raditi profesionalno - navodi se u saopćenju za javnost Poslovodstva BHRT-a, prenosi Press BHT1.

Zahvaljuju za solidarnost kolegama iz drugih medija koji su, kako navode, nakon izgreda odbili snimati osobe koje ne poštuju medijske slobode i pravo novinara na dostojanstven i profesionalan rad.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ruski FSB - U napad u blizini Moskve umiješani su Ukrajina, Sjedinjene Države i Britanija

U napadu sumnjivih militanata Islamske države u Siriji 11 ubijenih

Putin obećao kazniti sve umiješane u napad u Rusiji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo