Bosna i Hercegovina     | 02.03.2018. 17:20 |

Nastavlja se projekt kućne dostave svježeg mlijeka u Livnu i Tomislavgradu

FENA Mario Loncar

LIVNO, 2. ožujka (FENA) - Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije i u 2018. godini nastavlja s realizacijom projekta "Svježe domaće livanjsko i tomislavgradsko mlijeko na kućnom pragu".

Kako bi se što veći broj lokalnog stanovništva informirao o mogućnosti opskrbe svježim mlijekom direktno na kućnu adresu, ovih dana u Livnu i Tomislavgradu počet će distribucija letaka s kontakt podacima proizvođača.

Krajem prošle godine Ministarstvo je s 21 proizvođačem mlijeka s prostora Livna i Tomislavgrada potpisalo ugovor o distribuciji svježeg mlijeka direktno od proizvođača do krajnjeg potrošača.

U početnoj fazi projekta potpisnici ugovora dobili su jednokratnu financijska pomoć u iznosu od 2.000 maraka za nabavku potrebne opreme za veću higijensku ispravnost svježeg mlijeka, kao i za nabavku opreme za čuvanje i transport svježeg mlijeka do krajnjeg potrošača.

Cilj projekta je pomoć malim mljekarima, zatim očuvanje stočnog fonda i tradicije proizvodnje domaćih proizvoda od nepasteriziranog domaćeg mlijeka, kažu u Ministarstvu.

Promocijom i distribucijom letaka želi se potaknuti potrošače da u svakodnevnoj prehrani koriste svježe mlijeko koje im dolazi na kućni prag u najkraćem lancu opskrbe, od proizvođača do potrošača, a od istog mogu sami, za potrebe svoje obitelji, praviti tradicionalne proizvode kao što su mladi sir, domaće kiselo mlijeko i druge mliječne proizvode.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

U školama HBŽ-a proveden Program usavršavanja za poslove provedbe projekata

Predstavnici Ministarstva pravosuđa HBŽ-a i ADS-a FBiH razgovarali o upravljanju ljudskim resursima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo