Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 05.03.2018. 15:39 |

Putin: Rusija je otkrila aktivnosti više od 400 stranih špijuna

FENA Internet

MOSKVA, 5. marta (FENA) – Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je razotkriveno više od 400 stranih špijuna, te je pozvao FSB - domaću obavještaju služu da djeluje kako bi spriječila pokušaje stranaca da dobiju političke, ekonomske i vojne informacije, prenosi agencija Reuters.

Putin, koji očekuje sigurnu pobjedu na predsjedničkim izborima 18. marta, govorio je uposlenicima ruskog FSB-a. Istaknuo je potrebu da se pojača odbrana od cyber napada i povjerljivost komunikacijskih sistema u Rusiji.

Putin je nekada i sam bio šef obavještajne službe .

- Posljednjih godina, kao što znate, vidjeli smo povećanje aktivnosti stranih obavještajnih službi. One intenzivno rade protiv Rusije, koristeći savremene metode, špijunsku opremo i materijal. Samo tokom prošle godine mi smo spriječiti djelovanje 72 karijerna službenika stranih obavještajnih službi i 397 tajnih agenata – naveo je ruski predsjednik. 

Ranije je zamjenik ministra vanjskih polova Sergei Ryabkov rekao da Moskva ima dokaze da se SAD pokušava uplitati u ruske predsjedničke izbore, ali nije rekao o kakvim se dokazima radi.

Američke obavještajne službe su optužile Rusiju da je pokušala pomoći Donaldu Trumpu da postane predsjednik na uštrb njegove protivkandidatkinje Hilary Clinton. Putin je naveo da je Rusija spriječila i 25 teroristički napada i 68 krivičnih djela povezanih s terorizmom.

- Svaki radikalizam, bez obzira na ideologiju ili političku prirodu je u osnovi destruktiva, i mi smo dužni da zaštitimo zemlju i njenu budućnost od te prijetnje – poručio je predsjednik Rusije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Navaljnaja: Putin nije legitimni predsjednik Rusije

Putin: Ruska porodica treba imati najmanje dvoje djece

Putin: Ruski naučnici su blizu stvaranja vakcina protiv raka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'