Bosna i Hercegovina     | 05.03.2018. 16:16 |

SDA u Srebrenici - Neprihvatljivo da se opštinsko priznanje dodijeli Dodiku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. marta (FENA) - Povjereništvo Stranke demokratske akcije (SDA) u Srebrenici smatra neprihvatljivim Odluku Skupštine opštine Srebrenica da najveće opštinsko priznanje dodijeli predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

- Dodjela najvećeg priznanja političaru koji negira sudski dokazan i presuđeni genocid u „zaštićenoj zoni“ UN Srebrenica nad Bošnjacima, a kojeg su počinile vojska i policija RS-a, vraćanje je Srebrenice u mračnu prošlost iz 1995. godine. Sramno je dodijeliti priznanje opštine Srebrenica čovjeku koji vrijeđa žrtve genocida, veliča ratne zločince, dodjeljuje odlikovanja ratnim zločincima i daje nazive ustanovama po imenima nekih od najvećih ratnih zločinaca koje civilizacija pamti - smatraju iz Povjereništva SDA.

Pozvali su izabrane bošnjačke odbornike da ne prisustvuju svečanoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica na kojoj je planirana dodjela priznanja, a domaće i međunarodne institucije i organizacije da preispitaju saradnju s načelnikom Srebrenice zbog dodjele priznanja "čovjeku koji se nalazi na crnoj američkoj listi", navedeno je u saopćenju Povjereništva SDA Srebrenica.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Vučić: Srbija će se suprotstaviti svjetskim silama kada je u riječ o rezoluciji o Srebrenici

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!