Bosna i Hercegovina     | 06.03.2018. 13:30 |

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH sa komandantom EUFOR-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6.marta (FENA) -  Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH sastali su se danas sa komandantom EUFOR-a u BiH general – majorom Antonom Waldnerom.

Na sastanku, na kom su učestvovali predsjedavajući Zajedničke komisije Sifet Podžić, zamjenici predsjedavajućeg Borislav Bojić i Bojana Krišto, članovi Zajedničke komisije Hazim Rančić, Šemsudin Mehmedović, Bariša Čolak, Hanka Vajzović i Mario Karamatić, te parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović, razmijenjene su informacije o aktivnostima Zajedničke komisije u 2017. godini, kao i o programu rada za tekuću 2018. godinu.

General Waldner je upoznao članove Zajedničke komisije za odbranu i sigurnosti BiH sa misijom i težištem u radu Komande EUFOR-a u BiH u 2018. i 2019. Godini, saopćeno je iz PS BiH.

Naglašeno je da će se u sektoru odbrane fokusirati na praćenje trošenja budžetskih sredstava i procesa javnih nabavki, na aktivnosti oko uništavanja viškova naoružanja, municije i minsko – eksplozivnih sredstava, na stanje personala i ljudskih prava u Oružanim snagana BiH kao i na proces implementacije dokumenta “Pregled odbrane”.

U sektoru sigurnosti težište rada Zajedničke komisije bit će na daljem provođenju aktivnosti s ciljem poboljšanja saradnje i koordinacije u radu policijskih agencija iz sastava Ministarstva sigurnosti BiH, te, kako je rečeno, treba raditi u skladu za zakonom i opredjeljenjem da se pomogne građaninama u kriznim situacijama i suočavanju sa eventualnim elementarnim nepogodama.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu