Bosna i Hercegovina     | 06.03.2018. 15:22 |

Izaslanstvo GPBiH na sastanku u organizaciji IOM-a

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 6. ožujka (FENA) - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić i  načelnik Uprave za administraciju Mustafa Ovčina sudjelovali su u utorak u Budvi (Crna Gora) na koordinacijskom sastanku šefova graničnih policija u regiji. 

Na sastanku je analizirano trenutno stanje i mjere koje se poduzimaju u vezi s ilegalnim migracijama u regiji zapadnog Balkana kao i modaliteti suradnje na sprečavanju ilegalnih migracija, izvijestili su iz Granične policije BiH.  

Koordinacijski sastanci šefova graničnih policija regije na temu stanja u oblasti migracija  redovno se održavaju i predstavljaju uspješan vid suradnje organa nadležnih za vršenje poslova granične kontrole. Spomenute aktivnosti dio su projekta "Jačanje kapaciteta i mehanizama za identifikaciju i zaštitu ranjivih migranata na zapadnom Balkanu".

Riječ je o projektu koji realizira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz podršku Ureda za stanovništvo, izbjeglice i migracije Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, a u čijim aktivnostima sudjeluju i pripadnici GPBiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici graničnih policija Republike Makedonije, Republike Srbije, Republike Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Kosova.

 

 

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Konaković o regionalnom skupu bošnjačkih predstavnika: Jedinstvo Bošnjaka se počinje dešavati

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!