Bosna i Hercegovina     | 07.03.2018. 10:50 |

Osmomartovska čestitka sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Upravni odbor Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu uputio je čestitku svim građankama Bosne i Hercegovine i članicama sindikata povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, naglasivši da je veoma važno svakog dana otvoreno govoriti o problemima s kojima se suočavaju žene u BiH, kao i o njihovim pravima.

- Neka 8. mart bude dan na koji slavimo afirmaciju i ravnopravnost žena, ali učinimo sve da žene prati uvažavanje i pažnja tokom cijele godine. Pozivamo na poduzimanje odgovarajućih mjera radi postizanja veće radne jednakosti u BiH - navodi se u čestitki.

Naglašavaju da se samo djelotvornom provedbom načela jednakog postupanja može istinski poboljšati položaj žena na tržištu rada, te da to podrazumijeva istinsku političku volju i stratešku saradnju svih uključenih.

Međunarodni dan žena tradicionalno se svake godine obilježava 8. marta s ciljem promicanja ekonomskih, političkih i društvenih prava žena, saopćeno je iz Samostalnog sindikata kantonalnih državnih službenika i namještenika u Sarajevu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta