Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 07.03.2018. 12:28 |

Održana radionica o mogućnostima suradnje RH i BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 7. ožujka (FENA) - U organizaciji Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Centra za europske integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru u srijedu je organizirana radionica na temu 'Mogućnosti suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz programe Europske teritorijalne suradnje'.

Tom prilikom uime predsjednika Vlade HNŽ-a Nevenka Hercega nazočne je pozdravio šef Kabineta predsjednika Veselko Čerkez izražavajući  zadovoljstvo što je HNŽ prepoznata kao županija koja želi i može biti pouzdan partner u programima prekogranične suradnje.

- Vlada HNŽ-a opredijeljena je za jače sudjelovanje u projektima prekogranične suradnje, a kao jedan od najznačajnijih prioriteta u radu definirali smo sudjelovanje u programima kao što su: MEDITERAN, DUNAV i spomenuti tzv. trilateralni program. To opredjeljenje dodatno smo osnažili prošlogodišnjim donošenjem integrirane Strategije razvoja HNŽ-a, koja, uz visoke standarde zaštite okoliša, kao ključne sektore ekonomskoga razvoja, identificira malo i srednje poduzetnišvo, obnovljive izvore energije i turizma utemeljene na prirodnoj i multikulturalnoj raznolikosti Županije - kazao je Čerkez.

Po njegovim riječima, mogućnosti koje se nude kroz različite programe transnacionalne i prekogranične suradnje iziskuju posjedovanje neusporedivo većih znanja i institucionalnih kapaciteta nego što danas ima HNŽ-a.

- Zahvaljujući prijateljima  koji imaju znanje, iskustvo, dobru volju i jasniju viziju europskih programa teritorijalne suradnje,  o čemu će nam danas govoriti, ne sumnjam u to kako će nas, predavanjima i edukacijskim radionicama, obogatiti novim znanjem i iznimno dobrodošlim i korisnim informacijama – kazao je Čerkez naglasivši i to kako je Vlada HNŽ-a spremna i dalje biti siguran i pouzdan partner u svim programima suradnje.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje Vlade HNŽ-a, nazočnim se danas obratila i dr. sc. Mirjana Milićević, voditeljica Centra za europske integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru, Jadranka Modrić, konzul gerant RH u BiH, Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, gđa Stella Arneri, direktorica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske i  Kristina Bilić, pomoćnica ministrice za regionalni razvoj i fondove EU.

U okviru radionice prezentirana je teritorijalna suradnja s fokusom na programe u kojima sudjeluje BiH: INTERREG IPA Program prekogranične suradnje Republika Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014.-2020, te programe transnacionalne suradnje INTERREG Mediteran i Dunav 2014.-2020.

Današnja radionica se održava uz partnerstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva vanjskih i europskih poslova,  Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Agencije za regionalni razvoj.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'