Kultura     | 08.03.2018. 10:17 |

Dvanaesto izdanje Pravo ljudski film festival počinje sutra u Jajcu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Pravo Ljudski Film Festival (PLJFF) počet će sutra u Jajcu, gdje će od 9. do 13. marta predstaviti dio festivalske ponude, kroz filmski program obogaćen edukativnim umjetničkim radionicama stripa.

Filmski program predstaviti će sedam ostvarenja, ukljućujući filmove svjetski poznatih i renomiranih reditelja, kao i uratke novih autora iz BiH, saopćili su organizatori.

Ostvarenje njemačkog redatelja Alexandra Kleidera Berlinska “Buntovnička srednja škola” će biti prikazan u petak, 9. marta.

Film bugarskog redatelja Tonislava Hristova "Dobri poštar" biti će prikazan u subotu, 10. marta.

U nedjelju će biti prikazani filmovi nastali u okviru Škole kreativnog dokumentarnog filma Oslikavanje humanosti, koju je Pravo Ljudski organizovao u partnerstvu sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta.

Svi zainteresirani građani Jajca svih uzrasta pozvani su da učestvuju na radionici stripa "Hoćeš strip?" u nedjelju, 11. marta, koju će voditi učesnici projekta "Hoćeš kod mene?", a održati će se u sali Frame Jajce.

Radovi nastali na radionici stripa u okviru projekta "Hoćeš kod mene?" bit će izloženi 13. marta u Srednjoj strukovnoj školi Jajce, saopćeno je iz Press službe Festivala.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Najavljeni 9. međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu

Jajce: Otvoren poziv za bespovratna sredstva projekta 'Dijaspora Invest'

Trodnevna manifestacija Dani AVNOJ-a u Jajcu počinje 25. studenoga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo