Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Najave     | 08.03.2018. 13:14 |

U Sarajevu tematska sjednica 'Sloboda izražavanja i sloboda medija'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. marta (FENA) - Tematska sjednica "Sloboda izražavanja i sloboda medija", koju organizira Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), u saradnji s Misijom OSCE-a u BiH, bit će održana sutra u Sarajevu. 

Učesnici sjednice raspravljat će o slobodi govora, izražavanja i profesionalnoj etici, kao i o unapređenju pravnog okvira za slobodu govora i ograničavanje govora mržnje.

Cilј оdržаvаnjа ovoga skupa je da učesnici svojim prezentacijama i učešćem doprinesu rješavanju navedenih problema u praksi i nedostacima u pravnom okviru, što zahtijeva dosljedno djelovanje nadležnih institucija vlasti koje se bave problematikom iz ove oblasti.

Osim članova Zajedničke komisije za ljudska prava PSBiH, na tematsku sjednicu, između ostalih, pozvani su i predstavnici Vijeća ministara BiH, Misije OSCE-a u BiH, Regulatorne agencije za komunikacije, Vijeća za štampu BiH, Udruženja BH-novinara, ombudsmana za ljudska prava BiH te predstavnici javnih servisa u BiH i relevantnih entitetskih ministarstva, najavljeno je iz Službe za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta