Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 08.03.2018. 14:08 |

Jedinstvo AtlasRelax seriju pobjeda želi nastaviti protiv Krivaje

FENA

TUZLA, 8. marta (FENA) – Rukometašice Krivaje nisu bez razloga u vrhu prvenstvene tabele i već dvije sezone „okliznemo“ se protiv njih u gostima, ali ovoga puta, bez imalo potcjenjivanja, želimo tri boda i vjerujem da ćemo to ostvariti, izjavio je trener Jedinstva AtlasRelaxa Elmir Grabčanović, na današnjoj konferenciji za novinare, uoči derbija 14. kola prvenstva rukometašica BiH.

Rekao je da njegove igračice moraju izbiti iz glave podjelu na lake i teže protivnike, te da od njih traži dobru igru u odbrani i brze kontre što danima uvježbavaju, a što je bio ključ pobjeda u šest pripremnih i dvije utakmice za bodove ove godine.

- Krivaja je, kao i mi, u prva dva proljetna kola ostvarila pobjede, ali bez da omalovažavamo bilo koju ekipu, naši su rivli bili mnogo jači. Sigurno da utakmica neće biti lagana i moramo ući hladne glave. No, igramo u Mejdanu, računamo na podršku publike i nadamo se pobjedi – kazao je Grabčanović.

Na parketu će  se naći najefikasnija i ekipa koja je primila najmanje golova. Tuzlanke su na drugoj poziciji sa 31. bodom, a protiv Mire i Hadžića DG postigle su 76 golova. Trećeplasirana Krivaja, s istim brojem bodova, u susretima s Ilidžom i Bihaćem primila je 49 golova.

- Krivaja je dobra ekipa, dugo su na okupu, uigrane su i imaju nekoliko iskusnih igračica koje mogu „okrenuti“ utakmicu po njihovim željama. Moramo igrati jaku odbranu i, da tako kažem, sportski se potućči da bismo uzeli tri boda – istaknula je kapitenica Marijana Sorak.

U tuzlanskom sastavu nema bolesnih niti povrijeđenih igračica, a trener Grabčanović dodaje da od svih igračica, koje budu ulazile u igru, očekuje maksimalnu borbenost i odgovornost u realizaciji taktičkih zamisli.

Na konferenciji je predstavljen novi član klupske uprave, Omer Isović, predsjednik Udruženja „Zmajevo srce“ iz Tuzle. Najavio je animiranje još nekih biznismena s ovog područja kako bi se pomoglo klubu duge tradicije i velikih rezultata, spomenuvši da je u planu i organiziranje donatorske večeri za pomoć ženskom rukometnom klubu.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax – Krivaja igra se u Mejdanu u subotu od 17.00 sati.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'