Bosna i Hercegovina     | 09.03.2018. 15:51 |

Ambasadorice Norveške i Slovenije posjetile Općinu Visoko

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. marta (FENA) - Ambasadorice Kraljevine Norveške i Republike Slovenije, Guri Rusten i Zorica Bukinac, posjetile su danas Općinu Visoko, gdje su sa načelnicom Amrom Babić razgovarale o općinskom strateškom opredjeljenju i razvoju.

Babić je ambasadoricama predstavila izazove sa kojima se općinske vlasti suočavaju kako bi poboljšali životne uslove svih građana, način funkcionisanja općinske administracije, način pružanja usluga građanima, a predstavljeni su i najznačajniji detalji koji visočku općinu čine turistički atraktivnom i investicijski pogodnom za ulaganja.

Ambasadorice Rusten i Bukinac su općinu Visoko okarakterisale kao perspektivnu sredinu u kojoj lokalna vlast svakodnevno nastoji da kreira povoljniji životni ambijent za sve mještane, jačanjem privrednih i infrastrukturnih potencijala, saopćeno je iz općinske press službe.

Naglašeno je i da su lokalne zajednice temelj svakog demokratskog društva i da zaslužuju adekvatniju pažnju viših nivoa vlasti.

Današnja posjeta, kako je saopćeno, novi je pozitivan signal za lokalnu vlast i dokaz da Visoko nastavlja sa politikom stvaranja prijatelja uz "neupitnu podršku eminentnih međunarodnih političkih institucija".

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Grad Visoko umanjio zakupnine poslovnih prostora za 50 posto

Gradski vijećnici iz Visokog odrekli se paušala od 150 KM

Ambasadorice u BiH i ministrica Turković o ulozi žena u diplomatskoj službi

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta