Bosna i Hercegovina     | 09.03.2018. 16:55 |

Nezavisni blok pozvao Vladu HNŽ-a da riješi probleme u zdravstvu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. ožujka (FENA) - Odbor za zdravstvo Nezavisnog bloka smatra potpuno neodgovornim pristup i ponašanje Vlade i Ministarstva zdravstva Hercegovačko-neretvanske (HNŽ) županije prema zahtjevima Sindikata doktora medicine i stomatologije (SDMS) HNŽ-a za sastankom s premijerom te županije Nevenkom Hercegom te poziva nadležne organe i vlasti da hitno i najozbiljnije pristupe rješavanju problema.

 Nezavisni blok u priopćenju za javnost navodi kako članovi Sindikata ponovno planiraju stupiti u generalni štrajk zbog odsustva adekvatne reakcije vlasti i nadležnih organa u rješavanju godinama nagomilanih problema s donošenjem i potpisivanjem novog kolektivnog ugovora između Sindikata i Vlade HNŽ-a.

 Upozoravaju nadležne da ukoliko dođe do generalnog štrajka, najavljenog za 19. ožujka, građani HNŽ-a će ostati bez potpunih usluga zdravstvene zaštite te poručuju kako su županijska Vlada i nadležni organi dužni adekvatno i brzo reagirati i pokazati odgovoran odnos prema zdravstvenim radnicima i građanima.

 Nezavisni blok je ranije izrazio svoj stav potpore štrajku Sindikata HNŽ-a te pozdravio odluke pojedinih županijskih vlada koje su već potpisale kolektivne ugovore, navodi se u priopćenju.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Caritas BiH nastavlja pružati potporu osobama u migracijama

Za posebne potrebe i projekte Hrvata izvan Hrvatske 880.000 eura

Konaković i Farrell o aktuelnoj političkoj situaciji i reformama na evropskom putu BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana