Bosna i Hercegovina     | 10.03.2018. 11:44 |

MUPRS-a traži izvinjenje Mektića

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 10. marta (FENA) – Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) tvrde da nisu imali konkretne informacije da se priprema teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik, 27. aprila 2015. godine.

- Ukoliko je ministar Mektić imao takvu informaciju, bila mu je dužnost da preduzmu mjere iz svoje nadležnosti - istakli su iz MUPRS-a uz demanti navoda ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH) Dragana Mektića, a koji se odnose na teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik.

- Također, nije istina da su pripadnici Jedinice za podršku u trenutku napada bili na terenu i vraćali se s određenih zadataka. Oni su bili na spratu Stanice javne bezbjednosti Zvornik i čim su začuli prvi pucanj sišli su u prizemlje i odgovorili na napad teroriste, prilikom čega je isti neutralisan – tvrdi se u saopćenju entitetske policije.

MUPRS-a traži od ministra Mektića da se zbog iznošenja, kako dodaju, neistine i uvreda izvini porodici poginulog policijskog službenika i ranjenim policijskim službenicima u tom terorističkom napadu.

Komentar ministra Mektića, da uniforma koju policijski službenici MUPRS-a trenutno nose podsjeća na "ustašku“ je, kako navode, neprimjeren i uvredljiv.

- Uniforma policije na sebi ima obilježje policije Republike Srpske, te ovakvi komentari vrijeđaju pripadnike policije - ističu MUPRS-a.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

U prometnoj nesreći u Mostaru teško ozlijeđena 74- godišnja pješakinja

Kosovskog državljanstva se za 16 godina odreklo oko 57.000 građana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo