Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 10.03.2018. 19:07 |

Proglašeni najbolji učesnici turnira brazilske jiu jitsue u Sarajevu

FENA

SARAJEVO, 10. marta (FENA) - Međunarodni turnir brazilske jiu jitsue "BJJ East European Open Championship Sarajevo", drugi po redu, koji je otvoren danas u dvorani "Mirza Delibašić" je završen.

Za najbolji tim turnira proglašen je Team Union BJJ Mirković, čiji je dio i Akademija borilačkih vještina "Bushido" Sarajevo, pobjednik apsolutne kategorije je Brano Vuksan iz BJJ kluba Checkmate Zadar.

Najinspirativniji borac na turniru i uzor svim ljubiteljima borilačkih vještina je Omar Bojčić iz kluba Pound for pound. Omar iako lišen vida, ravnopravno učetvuje po drugi put na turniru i postao je primjer i simbol inkluzije. 

Na turniru je učestvovalo 260 takmičarki i takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Austrije, Jordana i Bosne i Hercegovine.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Gradonačelnik Brčkog prvim potezom otvorio 'Revijalni ekipni turnir u šahu'

Ekipa Tehnodom pobjednik turnira u fudbalu 'Hisense Cup 2023'

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!