Ekonomija     | 11.03.2018. 16:22 |

U Srebrenici otvoren vrtić i fabrika za proizvodnju kontejenera

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 11. marta (FENA) - Povodom Dana Općine Srebrenica danas su svečano otvoreni novoizgrađeni vrtić i fabrika kontejnera "Ekonomik kontjeneri", u kojoj će biti uposleno 25 radnika.

- Kompletni proizvodi koji se proizvode u Potočarima biće na prodaji na teritoriji Srbije, Austrije, Švedske, Njemačke. Na godišnjem nivou planiramo da proizvedemo oko 400 kontjenera - kazao je suvlasnik firme Bojan Rankić.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik kazao je da je san Srba da uz pomoć Srbije grade.

- Zahvaljujem Srbiji i Vučiću, investitorima, ministru Vulinu koji je danas sa nama kada Srebrenica slavi svoj dan Općine. Hvala načelniku Grujičiću za priznanje koje sam dobio. Drago mi je da vidim Srebrenicu sređeniju i bolju – kazao je za Dodik.

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao današnjem događaju, kazao je da je veoma ponosan što je u Srebrenici.

- Država Srbije je na najkorektniji način pokazala koliko brine o Srbima bez obzira na to gdje živjeli. Naravno, ovo je poruka svima koji žive sa Srbima, da država Srbija pomaže Srbima, a i Bošnjacima. U vrtiću koji smo otvorili će se smijati i plakati djeca jedne i druge vjere, i neće ih niko dijeliti. Država Srbija se ponaša prema svima na potpuno isti način, na najbolji mogući način - izjavio je Vulin.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!