Bosna i Hercegovina     | 12.03.2018. 09:55 |

Zaplavljeno oko 80 stambenih objekata u Prijedoru

FENA Saopćenje

PRIJEDOR, 12. marta (FENA) - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković proglasio je jutros prvi stepen pripravnosti odbrane od poplava.

Vodostaj Sane u tom gradu iznosi 428 centimetra, što predstavlja kritični nivo vodostaja s tendencijom daljeg rasta, imajući u vidu intenzivno topljenje snijega na slivnom području vodotoka ove rijeke.

Trenutni nivo vodostaja rijeke Sane uzrokovao je zaplavljivanje oko 80 stambenih objekata u naselju Tukovi, Raškovac i Brezičani i velikog dijela poljoprivrednih površina u tim mjesnim zajednicama, a došlo je i do presijecanja puta Prijedor-Bišćani, saopćeno je iz Odsjeka Civilne zaštite Prijedor. 

Nema ugroženih ljudskih života.

Proglašenje prvog stepena pripravnosti-stanje redovne odbrane od poplava na području grada Prijedora obavezuje sve nadležne institucije da preduzmu mjere zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara na područjima koja su ugrožena poplavom. 

Sava u Kozarskoj Dubici je 16 cm iznad kote redovne odbrane od poplave. U općini Srbac rijeka Sava je ispod kote redovne odbrane od poplave i zaplavila je tri domaćinstva u mjestu Bajinci - Gaj.

U Bosanskoj Kostajnici Una je iznad kote redovne odbrane od poplave.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Najmanje 23 poginulih u poplavama u Brazilu

U poplavama u Indoneziji 26 poginulih i najmanje šest nestalih

Zbog poplava čapljinski vatrogasci imali više intervencija, u Mostaru se aktiviralo klizište

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!