Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 12.03.2018. 14:27 |

Priznanja za pripadnike civilne zaštite u ZDK-u

FENA

ZENICA, 12. marta (FENA) - U okviru obilježavanja "Dana civilne zaštite ZDK" u Zenici je, u organizaciji Kantonalne uprave Zeničko-dobojskog kantona, održana svečanost na kojoj su sumirani rezultati u protekloj godini i dodijeljena priznanja najzaslužnijim pojedincima i organizacijama.

-Na svu sreću u proteklih godinu dana nismo imali prirodnih nesreća, ali smo iskoristili vrijeme da ojačamo strukture zaštite i spašavanja tako da smo sada puno spremniji nego u ranijem periodu. Nabavili smo dosta nove opreme i dosta smo, kroz obuku i opremanje, uradili na prevenciji svih eventualnih prirodnih nepogoda, i možemo reći da smo sada spremniji za nedaće koje bi nas mogle zadesiti u budućnosti - kazao je za Fenu komandant Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK Fahrudin Brkić.

Priznanja i nagrade civilne zaštite za uloženi rad, zalaganja i ostvarene rezultate u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća dodijeljana su za šest pojedinaca i četiri organizacija.

Pismene pohvale Civilne zaštite ZDK-a dobili su Džavid Aličić, načelnik Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK-a, Ferid Mujčić, DVD Breza, Senahid Ibrahimović, DVD Olovo, Merisa Kaljanac, CZ Olovo, Arif Mujkanović i Enes Arifagić, obojica iz Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj, i Dobrovoljno vatrogasno društvo Doboj-Jug.

Zahvalnice Civilne zaštite uručene su Sportsko-rekreativnom klubu "Bosna Zenica", Rafting klubu "Krivaja Zavidovići", te Sportskom i naučno-istraživačkom klubu "Atom Zavidovići".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Premijerka Buhač na dodjeli priznanja najznačajnijim stranim ulagačima u BiH

Udruženje poslodavaca BPK Goražde dodjelilo priznanja najuspješnijim kompanijama

Crveni križ Federacije BiH dodijelio 179 priznanja za dobrovoljne davaoce krvi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana