Bosna i Hercegovina     | 13.03.2018. 10:06 |

HSP upozorava na loš položaj Hrvata u Republici Srpskoj

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. ožujka (FENA) - Hrvatska stranka prava (HSP) daje punu potporu biskupu Banjalučke biskupije Franji Komarici u njegovom radu i borbi za bolji položaj Hrvata u Republici Srpskoj, zaključilo je Predsjedništvo HSP-a na konstituirajućoj sjednici održanoj u Čapljini.

 "Predsjedništvo HSP-a smatra da trenutačna politika u Republici Srpskoj vodi ka iseljavanju i ono malo Hrvata koji su ostali ili se u međuvremenu vratili te da je biskup Komarica posljednja brana od potpunog nestanka Hrvata sa stoljetnih ognjišta", priopćeno je iz HSP-a.

 Na sjednici Predsjedništva HSP-a riječi je bilo i o prosvjedu branitelja, predstojećim Općim izborima u BiH i aktualnim političkim zbivanjima u zemlji.

 Predsjedništvo HSP-a daje potporu braniteljima u ostvarenju svojih prava i minimalnom zbrinjavanju kako bi se oni mogli primjereno liječiti i imati minimum osnovnih socijalnih prava u zemlji za koju su se borili.

 Što se tiče predstojećih Općih izbora u BiH, smatraju da "priča o nepriznavanju izbora ima zadaću nacionalne homogenizacije kako bi samo neke stranke profitirale, dok je prava istina da trenutačne stranke u vlasti nisu ponudile i ostvarile ništa od svojih predizbornih obećanja", navodi se u priopćenju HSP-a kojeg potpisuje predsjednik te stranke Nikola Raguž. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo