FENA biznis     | 13.03.2018. 10:25 |

Sparkasse pokreće specijalni program 'Korak po korak'za startup kompanije mladih

FENA Saopćenje

Sparkasse Bank dd BiH i Fondacija Mozaik realizuju program podrške start-up kompanija za mlade poduzetnike.

„Korak po korak“ je sveobuhvatni program  podrške za ekonomsko osnaživanje mladih, koji se već nekoliko godina uspješno provodi od strane članica Erste i Sparkasse grupacije u zemljama u kojima posluju. U Bosni i Hercegovini,  pokrenut je kao partnerska inicijativa Sparkasse Bank i Fondacije Mozaik  s ciljem da otvara vrata finansijskih usluga za one klijente kojima su te usluge teško dostupne. 

 „Ovaj kredit odobravaće se pod povoljnim uslovima, u maksimalnom iznosu do 20.000 KM, sa rokom otplate do 60 mjeseci, grejs periodom od 6 mjeseci i kreiran je da pomogne u ekonomskom osnaživanju mladih osoba koje imaju kvalitetne poslovne ideje“,  izjavio je Adnan Mušić, regionalni direktor Sparkasse Bank i koordinator projekta.  Sparkasse Bank i na ovaj način potvrđuje svoju opredijeljenost podršci aktivnostima koje osiguravaju ostanak mladih osoba u BiH, te jačaju privredu naše zemlje. „Želja nam je bila da mladim ljudima koji imaju dobre poslovne ideje omogućimo pristup ovakvom jednom jedinstvenom programu koji će nuditi mnogo više od samog kreditiranja ideje“, dodao je. 

Poslovne ideje mladih koje će se podržati kroz projekat mogu biti orijentisane i na rješavanje ekoloških, obrazovnih, zdravstvenih ili ekonomskih izazova i problema u društvu kroz razvoj društvenog preduzeća. Poziv za prijavu ideja je otvoren do 26.03.2018. godine, a aplicirati se može putem jednostavne aplikacije na internet stranici banke:

 https://www.sparkasse.ba/bs/stanovnistvo/korak-po-korak 

„Izuzetno se radujemo saradnji sa Sparkasse Bank. Sjajno imati partnere koji prepoznaju važnost podrške razvoju poslovanja, posebno mladih osoba u BiH. Putem programa „Korak po korak“ mladi će dobiti mogućnost korištenja mentorske podrške i on-line podrške na temu razvoja poslovne ideje, analize tržišta i konkurencije, upravljanja troškovima i finansijskog poslovanja. Takođe ćemo im pružiti podršku u razvoju poslovnih planova, finansijsku podršku prilikom osnivanja preduzeća kao i na kraju pristup povoljnoj kreditnoj liniji koju je osigurala Sparkasse Bank, te na taj način nastaviti kreirati dobru ekonomiju u BiH“, izjavio je Zoran Puljić, direktor Fondacije Mozaik.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nova akcijska ponuda nenamjenskih kredita Sparkasse Bank

Održana stručna konferencija u organizaciji Erste i Sparkasse grupacije

Sparkasse volonteri i ronilački klub “Bosna” u akciji čišćenja rijeke Željeznice

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo