Najave     | 13.03.2018. 10:57 |

Sutra počinje dvodnevna sjednica VSTV-a BiH

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH (VSTVBiH) zakazalo je za 14. i 15. marta redovnu sjednicu na kojoj će, između ostalog, biti razmatran Godišnji izvještaj ovog regulatornog tijela za 2017. godinu, kao i finalizirani Program rada VSTV-a BiH za 2018. godinu.

U skladu s prijedlogom dnevnog reda, članovi VSTV-a bi se trebali očitovati o Izvještaju Stalne komisije za legislativu o 'Peer Review preporukama' (preporuke Evropske komisije) u vezi s izmjenama i dopunama Zakona o VSTV-u BiH.

Kako je planirano, bit će razmatrane i informacije o izvršenju budžeta VSTV-a za 2017. godinu, odnosno o odobrenju budžeta za 2018. godinu, potvrđeno je Feni u VSTV-u BiH.

Istovremeno, članovi VSTV-a BiH će analizirati Godišnji izvještaj o radu Ureda disciplinskog tužitelja (UDT) za 2017. godinu.

Na dnevnom redu je i Drugi polugodišnji izvještaj o realiziranju aktivnosti iz Strateškog plana VSTV-a za period juli-decembar 2017. godine, kao i Odluka o povećanju sistematizovanog broja pozicija redovnih sudija u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Na sjednici će biti donesen određen broj odluka o prestanku/produženju mandata, odnosno imenovanjima nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta