Bosna i Hercegovina     | 13.03.2018. 16:36 |

Ministar Crnadak primio u nastupnu posjetu veleposlanika UAE-a Alromaithija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak primio je danas u nastupnu posjetu veleposlanika Ujedinjenih Arapskih Emirata za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Podgorici Abdulsalama Hareba Obaida Alromaithija.

Ministar Crnadak je izrazio dobrodošlicu veleposlaniku Alromaithiju u Bosnu i Hercegovinu, poželio mu uspješnu diplomatsku misiju i izrazio nadu da će u narednom periodu odnosi dviju zemalja biti dodatno unaprijeđeni.

Ocijenio je da bi konkretni koraci u tom smjeru bili veća razmjena posjeta između dvije zemlje na visokom nivou i jače investicije iz UAE u BiH. Pri tome su kao glavne oblasti koje su interesantne investitorima iz UAE navedene energetika i poljoprivreda, za čiji razvitak BiH ima velike potencijale.

Ministar Crnadak je informirao veleposlanika da su europske integracije vanjskopolitički prioritet BiH, te da se paralelno velika pažnja posvećuje razvoju dobih odnosa sa susjedima i u regiji.

Veleposlanik Alromaithi je zahvalio na dobrodošlici, iskazao želju svoje zemlje da ulaže u konkretne projekte u BiH, te informirao da će privrednici i zvaničnici UAE-a učestvovati na  predstojećem Sarajevo Business Forumu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta