Bosna i Hercegovina     | 13.03.2018. 18:10 |

Podžić i Karamatić posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. marta (FENA) - Predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić i član komisije Mario Karamatić posjetili su danas Glavno sjedište Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, s ciljem sagledavanja aktuelnog stanja, sticanje uvida u stepen koordinacije u radu policijskih tijela BiH i saradnju s policijskim agencijama i institucijama iz sektora sigurnosti.

Razgovarali su s direktorom Mirsadom Vilićem koji ih je upoznao o aktivnostima Direkcije, kao i izazovima s kojima se susreću policijski službenici u svakodnevnom radu.

Razmijenjena su mišljenja o postojećim zakonskim rješenjima i nadležnostima u sektoru sigurnosti u BiH, te potrebi njihove dosljednije primjene i blagovremene dogradnje.

Razgovarano je, također, i o brojnim aktivnostima koje se realiziraju u saradnji svih relevantnih subjekata iz sektora sigurnosti i data je puna podrška nastavku saradnje putem kanala INTERPOL-a i EUROPOL-a, koja se odvija preko Direkcije.

Članovi Zajedničke komisije izrazili su i interesovanje za osiguranje trajnog smještaja Direkcije.

Obišli su i Operativni centar Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH gdje su se susreli s predstavnicima policijskih agencija iz sastava Ministarstva sigurnosti BiH, entitetskih ministarstva unutarnjih poslova kao i dijela kantonalnih ministarstva koji su neposredno angažirane na izvršenju konkretnih zadataka.

Članovi Zajedničke komisije su tokom posjete izrazili zadovoljstvo postignutim rezultatima Direkcije u proteklom periodu, te su dali i punu podršku njenom daljem radu, kao i budućim planiranim aktivnostima u skladu sa strateškim dokumentima Direkcije, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo