Bosna i Hercegovina     | 14.03.2018. 10:46 |

Gradsko vijeće Grada Sarajeva o Šestoaprilskoj nagradi iza zatvorenih vrata

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na zatvorenoj sjednici koja je upravo počela razmatrati prijedloge kandidata za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2018. godini.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić predložio je da sjednica bude zatvorena za javnost, kako bi vijećnici mogli bez problema raspravljati o kandidatima i da bi se osigurala tajnost glasanja.

- U velikim gradovima se ovako radi kada se dodjeljuju bitne nagrade - pojasnio je Gavrić.

Predloženi kandidati za nagradu za doprinos u oblasti privrede su Amer Bukvić i kompanija "Centrotrans Eurolines", a za oblast nauke i obrazovanja profesorica Tatjana Ljujić Mijatović.

Za oblast kulture i umjetnosti predloženi su Emir Hadžihafizbegović i Vokalni solisti grupe "Ambasadori" - Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić, Hajrudin Varešanović i Jasna Gospić-Sparavalo.

Odbor je također predložio Zdravka Stojnića i Univerzitetski karate klub "Bosna" za nagradu iz oblasti sporta, a iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite doktora Ismeta Gavrankapetanovića i Udruženje "Medicinska asocijacija BIMA u Bosni i Hercegovini".

Predloženi kandidat za doprinos u drugim oblastima rada i stvaralaštva je Udruženje veterana odreda policije za specijalne namjene "Lasta".

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Postavkom instalacije Think Freedom 1425 počelo obilježavanje 32. godišnjice opsade Sarajeva

Gradonačelnica Karić za Uskrs se družila sa sugrađanima

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'