Bosna i Hercegovina     | 14.03.2018. 13:45 |

Brčanski gradonačelnik: Proračun ćemo usvojiti u zakonski predviđenom roku

FENA Saopćenje

 

BRČKO, 14. ožujka (FENA) - Na 42. izvanrednoj sjednici članovi Vlade Brčko distrikta BiH usvojili su amandmane skupštinskog Povjerenstva za proračun na Prijedlog proračuna Brčko distrikta BiH za 2018. godinu, priopćeno je u srijedu iz Vlade Brčko distrikta.

"Ovom aktivnošću započeli smo završnu proceduru usvajanja proračuna za 2018. godinu s ciljem da ovaj najvažniji financijski dokument bude usvojen u zakonski predviđenom roku, do 31. ožujka tekuće godine. Danas smo se očitovali o ukupno 273 amandmana koji u osnovi predstavljaju prijenos kapitalnih projekata iz 2015. godine. Ukupan iznos prenesenih sredstava iznosi oko 8,5 milijuna maraka", rekao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Odgovarajući na pitanje novinara o trenutačnoj aktualnoj političkoj situaciji u vezi s istupanjem jednog zastupnika iz skupštinske većine te hoće li u takvim okolnostima proračun biti usvojen na vrijeme, gradonačelnik Milić naveo je da Skupština ima 31 zastupnika, što znači da postoji neophodan kvorum za odlučivanje o svim točkama dnevnoga reda.

"Svi zastupnici obvezali su se da će prisustvovati sjednicama Skupštine kroz svoju zakletvu. Na to su obvezni i Statutom i zakonima Brčko distrikta BiH. Interes naše lokalne zajednice je da proračun bude usvojen što prije. Prigodom nedavnog posjeta i supervizor za Brčko i međunarodni autoriteti su usvajanje proračuna u predviđenom zakonskom roku označili kao primarni cilj ove vlasti i, imajući u vidu sve navedeno, uvjeren sam da će proračun biti usvojen na vrijeme poštujući sve zakonske i statutarne procedure", dodao je Milić.

Istaknuo je kako pitanje broja hrvatskih zastupnika unutar većine trebaju dogovorom riješiti HDZ BiH ostali zastupnici iz reda hrvatskoga naroda koji djeluju u Skupštini.

"U tom kontekstu ne bi bilo dobro da se pitanje nepostojanja tri Hrvata unutar većine trenutačno rješava na način da se vrši eventualna preraspodjela unutar izvršne vlasti jer bi to poremetilo principe na kojima je formirana ova vlast i siguran sam, na koncu, ugrozilo funkcioniranje Vlade", zaključio je Milić.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'