Svijet     | 14.03.2018. 19:38 |

Salvini skeptičan prema navodima o ruskoj umiješanosti u trovanje Skripala

FENA Internet

RIIM, 14. marta (FENA) - Italijanski političar koji se nada da će biti naredni italijanski premijer izjavio je u srijedu da će razmotriti svoj proruski stav ukoliko se dokaže da je Moskva otrovala bivšeg dvostrukog špijuna u Britaniji.

Matteo Salvini, čija je euroskeptična stranka Liga u srdačnim odnosima s Rusijom, izrazio je skepticizam da je Rusija umiješana u napad nervnim agensom na Sergeja Skripala u Engleskoj. Kazao je kako "slušamo i gledamo brojne lažne vijesti" i da "u 2018. godini ne možete slobodno se kretati i trovati ljude".

On je, međutim, dodao da ukoliko bude "konkretnog dokaza" da je Rusija izvela napad nervnim agensom "mi ćemo promijeniti naše odnose s Rusijom".

Salvini, koji se sastajao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, predvodi Ligu koja je trijumfovala kao najjača stranka u koaliciji desnog centra na nacionalnim izborima održanim 4. marta.

Salvini je pozvao EU da ukine sankcije protiv Rusije zbog ukrajinske krize. On je danas nazvao te sankcije kao "ekonomsku, geopolitičku i trgovinsku ludost", prenosi AP.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Putin razgovarao s čelnicima država Sahela, dogovorio sigurnosnu i ekonomsku saradnju

Kirgistan traži od svojih građana da odgode nepotrebna putovanja u Rusiju

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo