Bosna i Hercegovina     | 15.03.2018. 08:36 |

Posebno priznanje centru Los Rosales iz Mostara

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. ožujka (FENA) - Grupa frankofonih veleposlanika u Bosni i Hercegovini posjetit će u ponedjeljak, 19. ožujka, Mostar kako bi uručila javno priznanje "Most za budućnost – Le pont pour l’avenir" Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales.

Ovo priznanje, koje se uručuje drugi put, ima za cilj da javno nagradi pojedinca ili grupu zbog načina na koji se bave pitanjem dijaloga kultura i kulture dijaloga.

"Ovom simboličnom gestom podrške želimo pokazati da postoji volja za izgradnju mostova između različitih etničkih grupa u Bosni i Hercegovini i da je sasvim prirodna", poručili su organizatori.

Ceremoniji će prisustvovati veleposlanici Belgije, Bugarske, Egipta, Francuske, Njemačke, Rumunjske, Suverenog malteškog vojnog reda, Španjolske, Švicarske, Vijeća Europe (lista će se širiti), koji će uručiti ovo priznanje direktorici Centra Mirni Mezit.

Osim njih, ceremoniji će nazočiti i roditelji i djeca koja pohađaju spomenutu ustanovu te predstavnici lokalne vlasti.

"Od svog osnivanja, Los Rosales pruža brigu svoj djeci kojoj je bila potrebna, bez obzira na njihovo porijeklo. Kroz svoj rad pokazuje da postoje veći izazovi za čovječanstvo od onih koji sami sebi namećemo i da se bolje s njima suočiti zajedno. Los Rosales tako gradi brojne mostove u društvu i doprinosi dijalogu između naroda. (...) Uvjereni smo da je ova inicijativa, koja je pokrenuta 1995. godine u kritičnom kontekstu koji dobro poznajemo i u ovom gradu, posebno simboličnom po svom Starom mostu, može biti primjer ostatku građana ove zemlje. Los Rosales se dvostruko bori: za socijalnu inkluziju i za međuljudski i međukulturalni dijalog", stoji, između ostalog, u zajedničkoj izjavi veleposlanika koja će tom prilikom biti predstavljena javnosti.

Prošle godine priznanje "Most za budućnost – Le pont pour l’avenir" uručeno je neformalnoj grupi učenika Srednje strukovne škole Jajce (SSŠ Jajce) i Srednje škole "Nikola Šop" Jajce (SŠ „Nikola Šop“ Jajce) za njihovu moralnu i građansku hrabrost i doprinos izgradnji mostova i povezivanju naroda u BiH kroz borbu protiv podjela i otvoreno zalaganje za jedinstveni nastavni plan i program u školama, uz poštovanje multietničnosti Jajca i Srednjobosanske županije.

"Most za budućnost – Le pont pour l’avenir" uručuje se u povodu 20. ožujka, Međunarodnog dana Frankofonije kada se slave dijalog i univerzalne vrijednosti mira, suradnje, solidarnosti i održivog razvoja.

Od 2010. godine BiH ima status promatrača u ovoj organizaciji.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrici Duraković dodijeljeno priznanje za zalaganje u promicanju mira i ljubavi

Vlada Srbije ranjenoj nastavnici u 'Ribnikaru' dodijelila doživotna mjesečna primanja

Karić uručila 'Ključ Grada Sarajeva' generalnom sekretaru Lige muslimanskog svijeta

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo