Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 15.03.2018. 11:27 |

SDA: Ispunjavamo najvažnije obećanje građanima BiH, a to je zapošljavanje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. marta (FENA) - I pored neprestanih opstrukcija i blokada, koje su dolazile čak i od onih koji su dio vladajuće koalicije, vlast pod vodstvom Stranke demokratske akcije (SDA) ispunjava najvažnija obećanja data građanima Bosne i Hercegovine, a to je na prvom mjestu zapošljavanje, istaknuto je u saopćenju SDA.

Naveli su podatke koje je jučer iznijela Agencija za rad i zapošljavanje BiH, a koji, kako naglašavaju iz SDA, jasno ukazuju da je broj zaposlenih u BiH krajem prošle godine bio veći za 45.477 osoba u odnosu na 2014. Također, rečeno je da je u decembru prošle  godine u BiH bilo zaposleno 753.202 osobe, što predstavlja najveći broj zaposlenih zabilježen nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma. 

- Dakle, za period od tri godine, u BiH je kreirana skoro polovina novih radnih mjesta od broja kojeg je SDA obećala u svojoj izbornoj platformi za period od deset godina, što je rezultat upornog rada i istrajavanja na realizaciji Programa SDA - naglašavaju iz te stranke. 

Pozvali su sve političke stranke u BiH koje su potpisale Reformsku agendu, a posebno one koje čine dio vlasti, da ispunjavaju prihvaćene obaveze iz potpisane izjave te da "prestanu sa opstrukcijama, blokadama i smutnjama".

- Ukoliko bi se svi akteri političke scene iskreno odnosili prema ovom pitanju, broj zaposlenih bi mogao biti i znatno veći  - tvrde iz SDA i pozivaju ministre i direktore javnih preduzeća iz Hrvatske demokratske zajedice BiH i Saveza za bolju budućnost, koji su zaduženi za cestogradnju, da "konačno pokrenu s mrtve tačke izgradnju Koridora Vc i brzih cesta".

Napomenuli su da su već odavno stečeni svi potrebni zakonski uslovi i osigurana značajna sredstva za intenzivno pokretanje cestogradnje te su podsjetili da je na nedavnoj Londonskoj konferenciji praktično zatvorena finansijska kontsrukcija za izgradnju Koridora Vc, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta