Bosna i Hercegovina     | 15.03.2018. 17:10 |

Redovita godišnja sjednica Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 15. ožujka (FENA) - Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg-Bosne podržava usvajanje novih zakona o razvojačenim braniteljima i braniteljskim udrugama, rečeno je na redovitoj godišnjoj sjednici te Udruge koja je održana u četvrtak u Tomislavgradu.

- Donošenjem ovog zakona (Zakon o razvojačenim braniteljima) razvojačenim braniteljima koji uistinu nemaju ništa bio bi pružen tračak nade u njihovim životima. Zakonom je predviđeno zdravstveno osiguranje, mogućnost dokupa radnog staža, prednost pri zapošljavanju, kao i određene mjere za žene koji navrše 55, odnosno za muškarce od 60 godina starosti - kazao je predsjednik Udruge Nikica Tomić.

Dodao je kako Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg-Bosne podržava i uvođenje braniteljskog dodatka, ako država ima za to mogućnosti.

Kad je u pitanju Zakon o braniteljskim udrugama, Tomić je kazao da ne vidi razloga zašto ga ne bi podržali.

Na sjednici u Tomislavgradu razmatrano je izvješće o radu Udruge u protekloj godini te planu rada za 2018. godinu, a govorilo se i o organizaciji proslave obljetnice utemeljenja HVO-a, koja će biti obilježena 8. travnja.

U fokusu aktivnosti Udruge u 2018. godini bit će zapošljavanje branitelja kroz niz programa i mjera koje je nedavno u HBŽ-u predstavio federalni ministar branitelja Salko Bukvarević.

- Treba nastojati aktivirati razvojačene branitelje koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje te ih upoznati kako mogu doći do sredstava preko javnog poziva federalnog ministarstva. Nastojat ćemo potaknuti naše članove da se zaposle i preko braniteljskih zadruga i njihovih programa - istaknuo je Tomić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga: 30. lipanj 1993. godine je dan sjećanja za Hrvate

Tužiteljstvo odbacilo prijave protiv novinara Borisa Dežulovića

Herceg i Drmać o problemima braniteljske populacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo