Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 16.03.2018. 10:32 |

Juniori počeli pripreme za elitni krug kvalifikacija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Juniorski nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se jučer u Etno selu Stanišići gdje će se pripremati do polaska u danski Silkeborg na turnir elitnog kruga kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Selektor Toni Karačić ističe da su pripreme specifične jer će se neki igrači priključiti tek u Danskoj.

- Sa reprezentativcima koji su došli u Etno selo ćemo obaviti četiri treninga pred polazak u Silkeborg, kako bismo što spremnije dočekali kvalifikacioni turnir. U odnosu na prvi kvalifikacioni krug, nećemo moći da računamo na povrijeđene Rijada Sadikua i Nikolu Kosanića, te na suspendovanog Vladana Danilovića - dodaje Karačić.

Smatra da u elitnom krugu nema slabih ekipa, te da su gledali utakmice protivnika i očigledno je da se radi o kvalitetnim momčadima.

- Trenutno, naš fokus je na selekciji Danske sa kojom ćemo odigrati prvu utakmicu. To je tim koji je dugo zajedno, još od mlađih selekcija. Visoki su što im daje prednost kod prekida. Nastojat ćemo što bolje da se spremimo za taj meč, koji će biti veoma zahtjevan - kaže Karačić.

Osim Danske, protivnici bh. juniorima na turniru će biti Austrija i Turska, a BiH će u kvalifikacijama predstavljati: Adnan Kanurić (Deutz 05, Njemačka), Jusuf Gazibegović (Red Bull Salzburg, Austrija), Amar Beširević (Željezničar), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Enio Zilić (Željezničar), Halid Šabanović (Sarajevo), Ševkija Resić (Sarajevo), Edis Smajić (Sloboda), Nedim Hadžić (Leixoes, Portugal), Stefan Santrač (Crvena Zvezda, Srbija), Benjamin Hadžić (Stuttgart, Njemačka), Elvin Kovač (Freiburg, Njemačka), Imad Rondić (Slavia Praha, Češka Republika), Alen Mustafić (Sarajevo), Stefan Kovač (Crvena Zvezda, Srbija), Anel Šabanadžović (Željezničar), Amar Ćatić (PSV Eindhoven, Holandija), Demirel Veladžić (Leixoes, Portugal), Luka Knežević (Široki Brijeg), Amir Velić (Željezničar).

Put za Dansku je planiran za ponedjeljak, 19. marta u jutarnjim satima.

Raspored utakmica mini turnira grupe 7 elitnog kruga kvalifikacija za EP:

- srijeda, 21. mart

Turska-Austrija (15.00)

Danska-Bosna i Hercegovina (19.00)

- subota, 24. mart

Austrija-Bosna i Hercegovina (13.00)

Danska-Turska (17.00)

- utorak, 27. mart

Bosna i Hercegovina-Turska (14.00)

Austrija-Danska (14.00)

Sve utakmice će biti odigrane na stadionu "Silkeborg" u istoimenom gradu, osim susreta trećeg kola Austrija-BiH koji će se odigrati na stadionu "Vorup" u Randersu, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Željezničar golom Krpića slavio protiv Širokog Brijega

Bez pobjednika u meču između Igmana i GOŠK-a

Zahuktali Zrinjski u srijedu dočekuje Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta