Bosna i Hercegovina     | 16.03.2018. 12:17 |

Potpisan sporazum za rekonstrukciju Doma zdravlja Srebrenica

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 16. marta (FENA) - Sporazum o rekonstrukciji Doma zdravlja Srebrenica potpisali su danas načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić i predstavnici Rotary kluba Srebrenica.

Vrijednost projekta je 125.000 dolara, a Općina Srebrenica će izdvojiti 50.000 KM.

- Već duže vrijeme imamo dobru saradnju s Rotary klubom Srebrenica i oni su mnogo doprinijeli da Srebrenica dobije određene donacije. U narednom periodu obezbjedit ćemo opremu koja je potrebna Domu zdravlja, a također ćemo izvršiti sanaciju krova i fasade na objektu - kazao je Grujičić.

Predstavnik Rotary kluba Srebrenica Nedeljko Simić kaže da je potpisanim sporazumom predviđena nabavka opreme za laboratorij Doma zdravlja, renoviranje svih laboratorijskih prostorija i djelimična sanacije krova, postavljanje toplotne fasade, oluka i ostalih pratećih stvari koje nedostaju.

- Ovaj projekt je podržan od Rotary fondacije i naših partnera iz Austrije. Nakon završetka građevinskih radova, nadam se da ćemo pristupiti i obuci medicinskog i nemedicinskog osoblja u Domu zdravlja kako bi bez problema mogli koristiti opremu koju dobiju - rekao je Simić.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Općinsko vijeće Centar odobrilo 4,1 miliona KM za projekat prve faze rekonstrukcije stadiona Koševo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo