Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 16.03.2018. 12:26 |

Dobri rezultati bh. atletike na dvoranskim natjecanjima

FENA

ZENICA, 16. marta (FENA) - Atletski savez Bosne i Hercegovine danas je u Zenici prezentirao rezultate ostvarene na dvoranskim natjecanjima u proteklom periodu i najavio nastupe naših predstavnika na međunarodnim takmičenjima na otvorenom u narednoj sezoni.

Selektor atletske reprezentacije BiH Elvir Krehmić u svojoj analizi je kazao da je zimska sezona protekla s dobrim rezultatima, prije svega vrhunskih atletičara, a Amel Tuka i Mesud Pezer krunisali su formu osvajanjem medalja i ostvarenjem odličnih rezultata.

Dobri rezultati na dvoranskim natjecanjima značajno su doprinijeli ugledu bh. atletike tokom ove godine, a nekoliko talentiranih atletičarki i atletičara najavili su da se od njih mogu očekivati još bolji rezultati.

Istaknuto je da uslovi za pripreme vrhunskih atletičara u zimskom periodu nisu zadovoljavajući i da se zbog spomenutih problema sportaši moraju pripremati izvan Bosne i Hercegovine.

Bacač kugle Mesud Pezer je izrazio zadovoljstvo rezultatom na Balkanskom prvenstvu gdje je osvojio zlatnu medalju i oborio državni rekord.

-Zadovoljan sam rezultatima koje sam postigao, ali nisam mogao ovo sam uraditi. Tu je jedan veliki tim iza mene, i želio bih reći da su spomenuti rezultati došli zahvaljujući trudu i zalaganju, ali i zahvaljujući upravi kluba, treneru i atletskom savezu - kazao je Pezer.

Naglašava da je očekivao više podrške od državnih organa koji, kako je naveo, moraju osigurati bolje uslove za treniranje pred nastupe.

U narednom periodu fokus će biti stavljen na velika natjecanja tokom ljetne sezone kada se očekuje Evropsko atletsko prvenstvo, koje će ove godine biti održano u Berlinu i gdje se očekuje nastup dva atletičara, te na natjecanja u okviru "Dijamantske atletske lige".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Jasmina Merdić i Mesud Pezer najbolji sportisti ZDK za 2023. godinu

Pezer nije imao tehnički dobar nastup u Glasgowu, pripreme nastavio u Makarskoj

Pezer zadovoljan rekordom iz Beograda, ali žali što nije ispunio i normu za SP u Glasgowu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'