Ekonomija     | 16.03.2018. 16:22 |

Magistri farmacije posjetili bh. fabriku lijekova Zada Pharmaceuticlas

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Magistri farmacije, njih 200 s područja Tuzlanskog kantona, posjetili su  bosanskohercegovačku fabriku za proizvodnju lijekova Zada Pharmaceuticals.

Nakon uvodnog predavanja stručnjaka fabrike, gosti su imali priliku da se uvjere da su procesi proizvodnje i kontrole kvaliteta u ZADA Pharmaceuticals odvijaju na najsuvremenijoj opremi u skladu sa svim principima i standardima dobre proizvođačke prakse (GMP). O procedurama i procesima proizvodnje goste je upoznala zamjenica izvršnog direktora za proizvodnju i razvoj Alma Salkić.  

Tokom posjete fabrici lijekova Zada Pharmaceuticals, magistri farmacije imali su priliku da o kvaliteti proizvoda i studijski zasnovanim činjenicama efikasnost i djelotvornosti, dobiju informacije od dr. Amele Hrnjić, koja je ovom prilikom najavila novosti što se tiče dodataka prehrani.

Direktorica apoteka Ibn Sina Tuzla - Amela Gazibegović nakon posjete je kazala da su proizvodni pogon, sistem upravljanja kvalitetom i kontrola lijekova u ovoj fabrici na svjetskom nivou. 

Magistri farmacije obišli su suvremene laboratorija za kontrolu kvaliteta, koje omogućavaju kontrolu u svim fazama proizvodnje čime garantira krajnji kvaliteta proizvoda.

ZADA Pharmaceuticals je domaća fabrika za proizvodnju lijekova smještena u Tuzlanskom kantonu. Osnovana je 2007. godine, a trenutno zapošljava 135 radnika, od kojih su više od pola visoko obrazovani kadrovi.

ZADA Pharmaceuticals je dizajnirana, organizirana i opremljenja kao generička kompanija koja proizvodi farmaceutske proizvode iz različitih terapeutskih grupa u obliku čvrstih oralnih formi - tableta, filmom obloženih tableta i kapsula. Ova bosanskohercegovačka fabrika ima širok asortiman proizvoda i trenutno proizvodi 128 registriranih lijekova i šest jedinstvenih biljnih i mineralno-vitaminski preparata, koji se koriste kao dodatak prehrani.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Farmaceuti: Od dizajna lijekova do uspješnog tretmana bolesti

Komora magistara farmacije TK: Ne možemo prihvatiti ponudu bez dokumenta

Prijem za delegaciju magistara farmacije TK

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!