Svijet     | 16.03.2018. 19:30 |

Tillerson se moli za Ameriku u poruci diplomatima

FENA Internet

WASHINGTON, 16. marta (FENA) - Smijenjeni šef američke diplomatije Rex Tillerson tvrdi da se moli za Ameriku.

Tillerson, u poruci poslanoj američkim ambasadama i konzulatima nekoliko dana nakon što ga je predsjednik Donald Trump smijenio, također je poručio američkim diplomatima da je ponosan na njih i da se raduje njihovim uspjesima. 

- Znajte da nastavljam da se molim za našu zemlju, naše čelnike i vaše napore da učinite ovaj svijet boljim mjestom nego što ste ga zatekli - navodi Tillerson u poruci poslanoj u petak, u čiji je uvid došao Associated Press.

On je zatražio od diplomatskog korpusa da "nastavi pokazivati kvalitete vašeg čelništva po kojima ste cijenjeni", dok se pripremaju za novo rukovodstvo.

Tillerson, koga je Trump neceromonijalno smijenio u tweetu u utorak, nije pomenuo američkog predsjednika ni svog imenovanog nasljednika, direktora CIA-e Mikea Pompea, u poruci. Kazao je, međutim, da State Department "ostaje u dobrim rukama" sa svojim prelaznim čelnikom, zamjenikom državnog sekretara Johnom Sullivanom.

- U ovom vremenu tranzicije, znam da ćete nastaviti pokazivati kvalitete rukovođenja po kojima ste cijenjeni. Tražim od vas da ostanete fokusirani na našu zajedničku misiju i da provodite primjeren i bezbolan proces tranzicije. Potpuno sam uvjeren da ćete nastaviti da neumorno radite na unaprijeđenju naših nacionalnih interesa i naših vrijednosti kao nacije - nvodi Tillerson u poruci.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Papa Franjo smijenio američkog konzervativnog američkog biskupa Josepha Stricklanda

Kina smijenila generala Shangfua s pozicije ministra odbrane

Vučić: Nikada se nije dogodilo da opozicija traži sankcije protiv predsjednika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo